A nyári hőségben nagyon fontos betartani néhány szabályt kedvenced egészsége (és sokszor az élete!) védelmében. Nem lehet elégszer elismételni, ha rutinos gazdi vagy, akkor is fusd át ezt a listát arról, mikre kell odafigyelni nagy hőség esetén!

🚰 Hidratálás: Biztosítsd, hogy mindig legyen friss, tiszta, hűvös víz kedvenced számára. Naponta többször ellenőrizd, hogy van-e elegendő víz a tálban, gondoskodj róla, hogy mindig legyen lehetősége inni. Akár több helyre is kihelyezhetsz itató tálat, ha esetleg felborítaná véletlenül.

🌲 ⛱ Árnyék: Legyen olyan hely a kertben vagy a lakásban, ahol a kedvenced árnyékban tud pihenni a forró napsütés elől. Ha kimentek sétálni, keress olyan útvonalakat, ahol van fák vagy épületek árnyéka.

🥎 Aktivitás: Kerüld a túlzott fizikai aktivitást a forró időszakokban!

🕔 Séta időzítése: Próbáld meg elkerülni a legforróbb napszakot, amikor a hőmérséklet a legmagasabb. Inkább korán reggel vagy késő délután, estefelé vidd ki sétálni a kutyát, amikor hűvösebb van. A vizes palack és a hordozható méretű tálka legyen a séták elengedhetetlen kelléke, mert a hőségben a kutya folyamatos folyadékpótlásra szorul. A szórakozóhelyeken kihelyezett itatótálakat jobb elkerülni, mert az fertőző betegségek forrása lehet.

🌡 Gyaloglás a forró aszfalton: A forró aszfalt égetheti a kutyák vagy macskák lábait. Próbáld megkerülni a forró felületeket!

🍧 Gondoskodj hűsítő játékokról: különösen, ha a kutyád egyébként is hajlamos a túlhevülésre – ez elsősorban a rövid orrú kutyákra, mopszokra, bulldogokra, boxerekre igaz.

🚗 Autóban: Soha ne hagyd a kutyát vagy macskát bezárva az autóban forró időben, még akkor sem, ha csak “gyorsan beugrasz” valahova. Az autó gyorsan felmelegedhet, és veszélyeztetheti az életét!

Hűtés: Biztosítsd a kedvenced számára lehetőséget a lehűlésre. Használhatsz hűtőmatracot, hűtött takarót vagy akár vizes törölközőt, amit a testükre helyezhetsz.

🐶 Szőrzet: Ha a kutyádnak hosszabb szőrzete van, fontold meg a nyári időszakban – ha a fajta jellege megengedi – a rövidre nyírását.

⚠ Figyeld az állapotát: Kövesd figyelemmel kedvenced viselkedését és általános állapotát a melegben. Ha kimerültnek tűnik, láthatóan rosszul érzi magát, keresd fel az állatorvost, mert lehet, hogy hőgutája van.

Kapcsolódó:

Hőguta, hőstressz kutyáknál

CategoryEdukáció

Petlegio | Trovet Hungary Kft. © .