Egy gondos gazdi 👩‍🦰🧑‍ utazócsomagja 🧳 fontos, hogy tartalmazzon mindent, amire szükség lehet a kutya, cica biztonságához és kényelméhez az utazás során és az otthontól 🏠 való távollét alatt. Összeszedtünk néhány dolgot, melyeket érdemes beszerezni az állatpatikában, állatorvosnál és betenni a csomagba:

 

💧🥣 Friss ivóvíz és élelem: Alapvető, hogy friss ivóvíz mindig legyen kéznél, gyakran kínáld, nehogy kiszáradjon. Vigyél magaddal elegendő mennyiségű eledelt, fontos, hogy a megszokottból, hogy elkerüld a tápváltással járó esetleges hasmenést.

💊 Elsősegélycsomag: Állíts össze egy kis elsősegélycsomagot, melyben a kutya, cica gyógyszerei (ha vannak), kötszerek, fertőtlenítőszer, steril pólya, élősködők elleni szer, kullancskiszedő eszköz találhatók. Az állatorvossal beszéld meg, milyen és mennyi hasmenés, hányás elleni szert adhatsz szükség esetén, ezek is jó, ha vannak nálatok. Ha kedvenced rosszul tűri az utazást, kérhetsz biztonságos nyugtatót is, ez megakadályozza a hányást, illetve lecsillapítja az idegrendszerét. FONTOS❗️: Minden esetben kérd ki erről az állatorvos véleményét❗️
A szájkosártól sokan ódzkodnak, de pl. egy traumás, sérült állatnál, amikor be kell tenni az autóba, fontos szerepe lehet.
Az egészségügyi kiskönyve 📘 is legyen nálad, utazás előtt ellenőrizd, hogy minden oltása rendben van-e.

🐶 Póráz, nyakörv: Legyen nálad egy tartalék póráz és nyakörv, ha esetleg meghibásodik vagy elveszik az eredeti.

💤 Kényelem: Egy puha takaró vagy fekhely, amelyet elhelyezhetsz az autóban és a szálláshelyen.

🥎 🧸 Játékok és rágcsálnivalók: Az utazás során fontos, hogy az állat leköthesse magát. Vigyél magaddal néhány kedvenc játékot és rágcsálnivalót, hogy szórakoztathasd és lefoglalhasd őt az úton.

🧴🛁 Tisztálkodás: Legyenek kéznél a kutya tisztításához szükséges dolgok, például kutyasampon, törölköző, szőrtelenítő kefe.

🚾 💩 Higiéniai termékek: Gondoskodj a kutya higiéniai szükségleteiről, mint például szemeteszsák, kutyapiszok lapát, nedves törlőkendők.

🚗 ✈️ Kutyaútlevél és azonosító: Ha külföldre utazol, győződj meg arról, hogy a kutyaútlevél, valamint a mikrochip is megvan. Ha a célország Finnország, Írország, Málta, Észak-Írország vagy Norvégia, Echinococcus multilocularis galandféreg elleni kezelést is el kell végezni, mivel ezekben az országokban nem található meg ez a féregfajta. Információk: itt és itt

🛡 Biztosítás: Kevesen tudják, de az utasbiztosítás mellé kisállatbiztosítást is lehet kötni.

🏖 Csodás nyaralást kívánunk nektek és kiskedvenceiteknek!

Petlegio | Trovet Hungary Kft. © .