Simoncsics Tünde

Simoncsics Tünde

Simoncsics Tünde vagyok, 33 éves, 15 éve dolgozom állatorvosi asszisztensként. A cégnél én dolgozom legrégebb óta (2007) ebben a szakmában. A gimnáziumot biológia és kémia tagozaton végeztem.

Érettségi után jártam körbe a rendelőket Budapesten, hátha felvesz valaki. Semmi végzettségem nem volt ebben a témában. Szerencsémre felvettek Csepelre dolgozni, azóta is itt dolgozom. Szabadidőmben kutyázok ezerrel, jelen pillanatban 4 kutyám és 1 macskám van otthon. Kutyaiskolában is oktatok és egy kutyás mentő csapatban is bent vagyok, mint tanuló, 2 kutyámmal mantrailingezek hosszabb ideje.

Csepelen a Trovet Hungary Kft.-nél dolgozom immáron 15 éve. Munkahelyemen véleményem szerint szakmailag nagyon felkészült kollégákkal tudok együtt dolgozni, családias légkörben. A rendelő jól fel van szerelve, ultrahang, digitális röntgen,különböző labor gépek, így nagyon sok esetben tudom teljesen végig kísérni egy beteg állat diagnosztizálásának lépéseit, és ezzel együtt a gyógyulását is. Engem nagyon nagy örömmel tud eltölteni, ha egy szakmailag nehezebb esetet is fel tudunk deríteni, utána meg is gyógyítani. Mindig öröm látni a hálás arcokat, mind gazda, mind beteg részéről. Ezért szeretek ebben a rendelőben és ebben a szakmában dolgozni. 15 év alatt rengeteget tanultam már. Nagyon sokszor látom már a betegen, ha bejön a váróba, hogy mi lehet a problémás terület.

Szakmailag mindig van mit tanulni. Egy-egy nehezebb eset jelenti nekem mindig a szakmai érdeklődést és kihívást, hogy tudjak még tanulni. Novemberben erre pont a saját fiatal kutyám volt a legjobb példa. Egy hónapig küzdöttünk érte, mire rájöttünk, hogy pontosan mi a baja és jobban is lett. Szeretnék még fejlődni sokat kommunikációs téren, hogy az ilyen esetekben jól tudjunk a gazdáktól kérdezni és magyarázni nekik, mert szerintem nagyon sokszor ott csúszik el nagyon sok dolog a gyógyítás területén. Véleményem szerint egy asszisztens sokszor sokkal közelebb tud kerülni a tulajdonosokhoz, így nagy szerepe van a jó kommunikációnak. Ezzel tudjuk mi nagyban előrelendíteni a kezeléseket, szakmai határainkat nem túllépve, de nagyban támogatva ezzel az orvosokat, hiszen egy csapatban vagyunk, egy célért dolgozunk mind.

Kezdő állatorvosok mellé is sokszor tesznek be minket, akik tapasztaltabbak vagyunk a rendelőben, hogy segítsük őket a kezdeti nehezebb lépésekben. Onnan látom mindig, hogy mennyire fontos egy jó asszisztens a gépezetben, hogy a kezdő orvosok vagy a frissen felvett tapasztaltabbak mindig megbíznak bennünk, kérdezik a véleményünket, segítségünket és tudunk nekik támaszt adni. A vezetőség pedig megadja nekünk és nekik is a lehetőséget az együttműködésre, nagy sikerrel. Így kiépül a csapatban egy jó kis kohézió, mert mindenki bízik mindenkiben.

2021.