ÚJ SZOLGÁLTATÁS!

Örömmel tudatjuk a gazdikkal és kis pácienseinkkel, hogy rendelőnkben Dr. Cerghizan Cynthia jóvoltából elérhetővé vált a FIZIOTERÁPIÁS KEZELÉS.

Dr. Cerghizan Cynthia állatorvos és kisállat-fizioterapeuta 2016-ban diplomázott a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, ezt követően pedig az élet úgy hozta, hogy a kutya-fizioterápia is a mindennapjai része lett, hiszen második mentett kutyájánál az örökbefogadást követően kétoldali csípődiszpláziát állapítottak meg. 🐕

Rendszeres, napi szintű fizioterápiával azonban sikerült tünetmentessé tenni Cynthia kutyáját, és elkerülni a műtétet, Cynthia pedig azóta második hivatásának választotta a fizioterápiát, így már okleveles fizioterapeutaként is segíteni tudja a kis kedvencek gyógyulását. 🐶

A Petlegio Vetfizio rendelőt a Márvány utcai Petlegio Állatpatika közelében találod, a Márvány u. 21/A alatt várjuk a kezelésre szoruló kis pácienseket. 🐶 🐱

Összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amiket a fizioterápiával kapcsolatban tudni kell, de szívesen válaszolunk személyesen is a további kérdéseidre. Fordulj a doktornőhöz bizalommal, ha úgy gondolod, hogy kedvencednek mozgásszervi panaszai vannak!

A fizioterápia a természet energiáival történő gyógyítást jelenti, magába foglalja a fizikoterápiát (ami a természeti energiákból a fizikai energiákat használja gyógyításra, mint a mechanoterápia – masszázs, gyógytorna), az elektroterápiát, hidroterápiát, fényterápiát, termoterápiát, diétát. 🌈
❗ A kezelést már a patikánk mellett nyílt rendelőben is kérheted Dr. Cerghizan Cynthia állatorvos és kisállat-fizioterapeutától.

A kezelés során a gazdikat is bevonjuk a kutyusuk/cicájuk rehabilitációjába. 👱 🐕 Mind a kutyamasszázs, mind a gyógytorna elemeit megtanítjuk, mivel a napi rendszerességgel végzett fizioterápia kiemelkedően fontos szerepet játszik a gyógyulásban.

A fizioterápiás módszerek nem csak betegségek, illetve műtét utáni rehabilitáció esetén hasznosak. Az egészséges vázrendszer és a rendszeres mozgás elengedhetetlen társállataink jóllétéhez és a hosszú, fájdalommentes élethez, azonban a városi életmód az ő egészségükre is kihatással van. Ennek a negatív hatásnak a csökkentésében is segíthet a fizioterápia.

Az intenzív mozgást végző kutyák (agility, flyball, stb.) sérüléseit is meg lehet előzni egy jól felépített, rendszeresen végzett kutya-fitnessel, de a megelőzésnek nagyon fontos szerepe lehet a betegségre hajlamos (ún. chondrodistrofiás) fajtáknál is, mint például a tacskók, beaglek, akiknél a gerincsérv sokkalta gyakrabban fordul elő a többi kutyafajtához viszonyítva.

Amennyiben négylábú családtagunk bármilyen eredetű mozgáskorlátozástól, sántaságtól szenved, lényeges az első jelek megjelenésétől kezdve odafigyelni a problémára. Az állatorvosi kivizsgálás és a diagnózis felállítása után érdemes rögtön elkezdeni a fizioterápiát, mely nagyban gyorsítja a kutyusunk/macskánk rehabilitációját.

  • Első alkalom: állapotfelmérés, terápiás javaslat,
    terápiás konzultáció
  • Fizioterápiás kezelés / kontroll
  • Masszázs (30 perc)
  • TENS kezelés
  • Kutya-fitness