A Petlegio Vetfizio rendelő a Márvány utcai Petlegio Állatpatika közelében található, a Márvány u. 21/A alatt. 🐶 🐱

A szolgáltatás átmenetileg szünetel.
További információért kövesd Facebook oldalunkat!

Összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amiket a fizioterápiával kapcsolatban tudni kell.

A fizioterápia a természet energiáival történő gyógyítást jelenti, magába foglalja a fizikoterápiát (ami a természeti energiákból a fizikai energiákat használja gyógyításra, mint a mechanoterápia – masszázs, gyógytorna), az elektroterápiát, hidroterápiát, fényterápiát, termoterápiát, diétát. 🌈
❗ A kezelést már a patikánk mellett nyílt rendelőben is kérheted Dr. Cerghizan Cynthia állatorvos és kisállat-fizioterapeutától.

A kezelés során a gazdikat is bevonjuk a kutyusuk/cicájuk rehabilitációjába. 👱 🐕 Mind a kutyamasszázs, mind a gyógytorna elemeit megtanítjuk, mivel a napi rendszerességgel végzett fizioterápia kiemelkedően fontos szerepet játszik a gyógyulásban.

A fizioterápiás módszerek nem csak betegségek, illetve műtét utáni rehabilitáció esetén hasznosak. Az egészséges vázrendszer és a rendszeres mozgás elengedhetetlen társállataink jóllétéhez és a hosszú, fájdalommentes élethez, azonban a városi életmód az ő egészségükre is kihatással van. Ennek a negatív hatásnak a csökkentésében is segíthet a fizioterápia.

Az intenzív mozgást végző kutyák (agility, flyball, stb.) sérüléseit is meg lehet előzni egy jól felépített, rendszeresen végzett kutya-fitnessel, de a megelőzésnek nagyon fontos szerepe lehet a betegségre hajlamos (ún. chondrodistrofiás) fajtáknál is, mint például a tacskók, beaglek, akiknél a gerincsérv sokkalta gyakrabban fordul elő a többi kutyafajtához viszonyítva.

Amennyiben négylábú családtagunk bármilyen eredetű mozgáskorlátozástól, sántaságtól szenved, lényeges az első jelek megjelenésétől kezdve odafigyelni a problémára. Az állatorvosi kivizsgálás és a diagnózis felállítása után érdemes rögtön elkezdeni a fizioterápiát, mely nagyban gyorsítja a kutyusunk/macskánk rehabilitációját.

  • Első alkalom: állapotfelmérés, terápiás javaslat,
    terápiás konzultáció
  • Fizioterápiás kezelés / kontroll
  • Masszázs (30 perc)
  • TENS kezelés
  • Kutya-fitness