Mi kell a kezdethez?

Imádod a kutyákat, de még csak gondolkodsz egy négylábú barát befogadásán? Netán valamelyik ismerősöd vacillál, hogyan kezdjen bele?
Itt van néhány tipp, amire szükséged lehet a kutyatartás megkezdéséhez:

Türelem és idő: A kutyák odaadó társak, de időt és figyelmet igényelnek – főleg az aktívabb fajták! Ezért jól gondold át a választásod!
Kutyaeledel: Válassz minőségi tápot, ami megfelel a kutyád korának, méretének és aktivitási szintjének – ez talán a legfontosabb ahhoz, hogy hosszú távon egészséges maradjon!
Játékok: Szerezz be előre néhány játékot, amik segítenek a fogak egészségének megőrzésében és majdani kedvenced lefoglalásában. Emellett ezek megkönnyíthetik a hozzászokást az új környezetéhez is!
Alvóhely: Egy kényelmes kutyaágy, ahol a kutyád pihenhet és érezheti, hogy van saját helye – főleg, ha nem szeretnéd, hogy éjszaka vele kelljen osztoznod a saját ágyadon!
Ápolási eszközök: Körömcsipesz, kefe, sampon a rendszeres ápoláshoz.
Állatorvos: Nézz körbe a környékeden, hogy milyen állatorvosi rendelők vannak elérhető távolságban! Válaszd ki akár előre a legszimpatikusabbat, akiben megbízol majd, legyen szó csak egy oltás beadásáról, vagy nagyobb beavatkozásokról szükség esetén!
Ne feledd, a kutyatartás hosszú távú elköteleződést jelent, de a szeretet és a társaság, amit cserébe kapsz, felbecsülhetetlen értékű. ❤️

Az etetés

Az első falatok: Itt az ideje, hogy megismerd, mit és miért etess vele kezdetben, ha kölyköt fogadtál be!

Kölyök táp: A kölyökkutyák gyorsan növekednek, ezért létfontosságú, hogy magas energiatartalmú, könnyen emészthető és teljes értékű tápot kapjanak.
A minőségi kölyök tápokban található tápanyagok, mint a DHA, segítik az agy és a ️látás fejlődését. Emellett szükség van antioxidánsokra is, melyek erősítik a kicsik immunrendszerét.
Csontok és izmok: A megfelelő arányban lévő kalcium és foszfor elősegíti az egészséges csontok és izmok növekedését.
Fontos, hogy mindig kövesd az etetési útmutatót, hogy a kutyusod ne hízzon el, és egészséges maradjon!
Ne feledd, a kölyökkutyák etetése nagy felelősség, de a helyes táplálással hosszú és boldog életet biztosíthatsz nekik! ❤️

Játékos energialevezetés

Kutyagazdik, figyelem! Itt van néhány tipp, hogy hogyan foglald le a kutyád energiáit játékokkal:

Labdázás: A labda az egyik legjobb módja a kutyák energiáinak levezetésére. A labdáért való futás segít kiélniük a mozgásigényüket.
Intelligencia játékok: Fejleszd a kutyád problémamegoldó képességét és koncentrációját olyan játékokkal, amelyek elrejtett finomságokat tartalmaznak.
Kötélhúzó játékok: Ezek a játékok segítenek az állkapocs izmainak erősítésében és a kutyád feszültségének levezetésében.
Frizbi: A frizbi nem csak a testet, hanem a kutyád reflexeit és koordinációját is fejleszti.

Reméljük, ez a poszt inspiráló lesz számodra! Ha van kedvenc játékotok, vagy további ötleteid vannak, oszd meg velünk kommentben!

Ha pedig még nincs elég játéka kutyusodnak, vagy újakat szeretnél venni neki a nyárra, nézz körbe kínálatunkban: petlegio.hu

Kényelmes fekhely

Tudtátok, hogy sokkal egészségesebb, ha a kutyusoknak saját ágyuk van? Nem csak azért, mert így édesebbek az álmaik, hanem mert számos előnye van mind nekik, mind nekünk, gazdiknak.

Miért jó, ha a kutyának saját ágya van?

Biztonságérzet: A saját ágy egy biztonságos menedéket jelent a kutyának, ahol megpihenhet és kikapcsolódhat a nap fáradalmai után.
Higiénia: A kutyák saját ágya könnyebben tisztán tartható, és segít megőrizni a lakás tisztaságát is.
Jobb alvásminőség: Mind a kutyának, mind a gazdinak jobb lesz az alvásminősége, ha nem osztoznak az ágyon. Így mindkettőjük pihenése zavartalanabb lehet.
Személyes tér: Akárcsak az emberek, a kutyák is szükségét érzik a saját térnek, ahol felszabadultan lehetnek önmaguk.
Tehát, ha még nem tettétek meg, ideje beszerezni egy puha, kényelmes kutyus ágyat, hogy a négylábú barátotok is élvezhesse az önálló fekhely nyújtotta előnyöket.
Nézz körbe nálunk: petlegio.hu

Még többet szeretnél tudni? Érdeklődj személyesen vagy telefonon a Petlegio állatorvosi rendelőiben!

Petlegio | Trovet Hungary Kft. © .