Szolgáltatások Rendelési idő, csapatunkHasznos információkHírek, akciókKapcsolat

2023. 

Mozgásszervi probléma❓ Semmi pánik❗️ Itt a Confis Ultra❗️

Természetes gyulladáscsökkentőkkel 🌱 és antioxidánsokkal támogatja az ízületek anyagcseréjét, csökkenti a kollagén károsodását, javítja az ízületi funkciókat. Fájdalomcsillapító hatású, ízesített tabletta, amelyet a válogatós kedvencek 🐶 is gond nélkül elfogyasztanak. 😋
Mert a fájdalommentes mozgás mindenkinek jár ❗️ Keresd az állatpatikában, vagy a Petlegio webshopban!

 

 

Újdonság❗️

Már nálunk is elérhető! A Royal Canin Digestive Care fiziológiás táppal bővítettük palettánkat, amely egyedi összetételével kifejezetten az érzékeny gyomrú kutyák 🐶 igényeire lett kifejlesztve.

Speciális tápanyag formulája 🧬 segíti az optimális emésztést és a benne található könnyen emészthető fehérjék 🍗 és rostok 🥕támogatják a bélflóra egyensúlyát, amivel javítják a bélsár minőségét is.

Válaszd a kedvencedhez leginkább passzoló Mini, Medium vagy Maxi verziót!

 

 

 

TROVET 5 + 1 AKCIÓ! 🐶😺🐰🎁 

 

Legújabb akciónkban 5 db egyforma kiszerelésű TROVET száraztáp vásárlása után a 6. ajándék!
Etesd kedvenced a Petlegio által forgalmazott TROVET száraztápokkal, és amellett, hogy biztosíthatod számára a megfelelő, egészséges táplálékot, hűségedet is jutalmazzuk!
Vágd ki a termékcsomagolásból a vonalkódot és a kiszerelést tartalmazó részt! Gyűjts össze* 5 azonos kiszerelésűt (ízben eltérhet)!
5 db összegyűjtése után jár egy ajándék táp, amely megegyező kiszerelésű, mint amelyek után összegyűltek a kivágott kódok (ízben eltérhet).
A programban részt vesz a Petlegio-nál forgalmazott összes típusú (kutya, macska, nyúl, tengerimalac) és kiszerelésű TROVET száraztáp!
Az akció kizárólag a Petlegio Patikáiban, 2023.06.01-től visszavonásig tart.
 
*Vásárláskor rögzítjük az adataidat, hogy nyomon tudjuk követni mi is a gyűjtést. Az adatokat nem használjuk fel más akciókban és nem adjuk ki!
Ha bármilyen kérdésed van, keress bennünket bátran!

 

 

  

Az ebtartás helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében 3 évente ebösszeírást végez. A korábbi összeírás során bejelentett ebeket 2023. évben ismét be kell jelenteni.

A kötelező ebösszeírás 2023. március 1. – május 30. között történik önbevallás alapján.

Az adatlap elérhető:

 • Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálat (Budapest, Eötvös u. 4.)
  Hétfő 8.00-18.00, Kedd és Csütörtök 8.00-16.00, Szerda 8.00-16.30. Péntek 8.00-13.30,
 • Retr-Ó utca Állatorvosi rendelő (1066 Bp. Ó u. 36.)
  Hétfő, Szerda, Péntek 9.00-12.00 és 16.00-20.00, Kedd, Csütörtök: 16.00-20.00,
 • Petlegio Körönd Állatorvosi rendelő (1062 Bp. Andrássy út 81.)
  Hétfő-Péntek 10.00-18.00,
 • letölthető oldalunkról (word dokumentum)
 • az önkormányzat honlapján

Az adatlap visszaküldési módja:

 • személyesen a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (Budapest, Eötvös u. 4.)
  Hétfő 8.00-18.00, Kedd és Csütörtök 8.00-16.00, Szerda 8.00-16.30. Péntek 8.00-13.30,
 • személyesen a Retr-Ó utca Állatorvosi Rendelőben (1066 Budapest, Ó utca 36.)
  Hétfő, Szerda, Péntek 9.00-12.00 és 16.00-20.00, Kedd, Csütörtök: 16.00-20.00,
 • levélben a Terézvárosi Polgármesteri Hivatal címére 1395 Budapest 62. Pf:409.
 • email-ben hivatal@terezvaros.hu vagy o.utcai.allatorvos@gmail.com címekre.
 • elektronikusan az E-Önkormányzat Portál felületén: https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas Budapest VI. kerület/Ügyindítás/Általános vagy egyéb igazgatási ügyek/ebnyilvántartás menüpont alatt.

Amennyiben az ebtulajdonos, ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesítette 30.000 Ft állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető [244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. §, továbbá 3. melléklet d) pont].

A négy hónapnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek a mikrochippel még nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet 4. § (1) bekezdés a) pontjában foglaltak szerint az állattartó köteles minden három hónaposnál idősebb ebet – a tudományos kutatási és laboratóriumi vizsgálati célból zártan tartott állatok kivételével – veszettség ellen saját költségén az állat állat-egészségügyi felügyeletét ellátó szolgáltató állatorvossal beoltatni az alábbiak szerint:

 • a három hónapos kort elérteket 30 napon belül,
 • az első oltást követően 6 hónapon belül,
 • ezt követően évenként.

 

 

Figyelem!

2022. november 7-től az állatorvosi rendelő és az állatpatika 10-18 óráig tart nyitva!

Erősítsük!

Az állatoknál is igaz, ha az immunrendszer nem maximális kapacitással működik, a szervezet védtelenné válik a környezetünkben található mérgekkel, betegségekkel szemben. Alapvetően az ősz 🍁 és a tél ☃️ a különböző felsőlégúti megbetegedések szezonja, ilyenkor főleg célszerű egészséges táplálék-kiegészítőket bevezetni kedvenceink étrendjébe. 💊

🛒 Nézz körül a petlegio patikákban és a webshopban szuper, immunrendszert erősítő táplálékkiegészítőkért!

 

 

 

Védekezzünk a paraziták ellen!

A kullancsok kutyákra, macskákra és az emberre is veszélyesek egész évben ☀️ ☃️ az éghajlati természeti viszonyok megváltozása okán. Folyamatosan készülnünk kell a vérszívók támadásaira❗️
 
Magyarországon kutyákban a kullancsok által okozott egyik leggyakoribb és legveszélyesebb betegség a babéziózis. Erről olvashatsz részletesen legújabb, edukációs 👉  bejegyzésünkben.
 
🛡 Védekezz, előzd meg parazitaellenes termékekkel, melyeket nagy választékban találsz a petlegio patikákban és a webshopban! 🛒
🐶 KUTYÁKNAK 
🐱 CICÁKNAK 
 

PETLEGIO KUTYAJÓ NAP

Állatorvosi tanácsadás, Táplálási ismeretek, Bemutatók, Szórakozás, Szerencsekerék, Tápkóstolás, Jó idő, és TÜNDÉRI, OKOS, ÜGYES, GYÖNYÖRŰ KUTYÁÁÁÁK!

Ez volt a hagyományteremtő, első Petlegio Kutyajó Nap a Városligetben 2022. június 18-án. Akik velünk voltak tudják jól, hogy mennyire tartalmas és szórakoztató volt ez az esemény. Ha most nem tudtál eljönni, itt egy kis fotós ízelítő, melyben felidézzük az örömteli pillanatokat. Legközelebb biztosan velünk tartasz! Mi nem is szeretnénk abbahagyni, ezért ez az első volt, de nem az utolsó Kutyajó Nap 🙂

Állatorvosi kivizsgálás

Mikor voltak utoljára kivizsgáláson kedvenceikkel? Egy egyszerű vérképből is sok minden kiderülhet egészségi állapotáról, és akár a komolyabb betegségeknek is elejét lehet venni.

Várjuk szeretettel rendelőnkben! 😊

Zöldebbre váltottunk! 🌳🌿

Leszámoltunk a nejlonzacskókkal, és mostantól csak vászontáskába pakoljuk Önöknek a kiválasztott termékeket! 🤗 Persze ha a sajátjukat hozzák magukkal, annak is nagyon örülünk! 🙂