Miért veszélyesek kedvenceinkre az élősködők?

Nem csupán kellemetlenséget okoznak csípésükkel, de veszélyes kórokozókat is terjeszthetnek!
A kullancsok a babesia-t, a szúnyogok a szívférgességet, és még hosszan lehetne sorolni! Emiatt fontos, hogy védekezz ellenük, figyelj kedvencedre, és rendszeresen vidd szűrővizsgálatokra!

Hogyan védekezz az élősködők ellen hatékonyan? Klasszikus és új lehetőségek

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan védje meg kedvencét hatékonyan a külső élősködőktől, mint a kullancs, a bolha, vagy a szúnyog?
Erre nincs mindenkinek tetsző válasz, de most röviden összefoglaljuk nektek a leginkább elterjedt, valamint a legújabb megoldásokat!

1️⃣ Spot-onok: ezek a másnéven rácseppentő készítmények, folyadék formátumban, egy kis pipettában kerülnek a gazdihoz, és a teljes védelem érdekében alkalmazásuk 1-3 havonta szükséges típustól függően. Azonban számos ilyen készítmény nem nyújt teljes értékű védelmet, például szúnyogok ellen, így kiegészítést igényelnek, de alap védelemnek tökéletes választás lehet.

2️⃣ Nyakörvek: a bolhanyakörvek bolhák és kullancsok ellen akár 8 hónapig is védelmet nyújthatnak, de hátrányuk, hogy folyamatosan az állaton kell legyenek, és sok változat nem is vízálló. A szúnyog elleni védelem érdekében szintén kiegészítést igényelnek.

3️⃣ Újdonságok, injekciók: néhány gyógyszergyártó már kínál fél-egyéves hatóidejű injekciókat bolhák és kullancsok ellen, de ezek mellé szintén szükségesek kiegészítő készítmények!

4️⃣ Belsőleges tabletták: ezek a tabletták szigorúen receptköteles készítmények, de teljesértékű védelmet nyújtanak szinte minden élősködő ellen!

Még többet szeretnél tudni? Érdeklődj személyesen vagy telefonon a Petlegio állatorvosi rendelőiben!

CategoryEdukáció

Petlegio | Trovet Hungary Kft. © .