2016-ban diplomáztam a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, ezt követően pedig az élet úgy hozta, hogy a kutya-fizioterápia is a mindennapjaim része lett mentett kutyusunk révén, akinél az örökbefogadása után kétoldali csípődiszpláziát állapítottak meg. Rendszeres, napi szintű fizioterápiával azonban sikerült tünetmentessé tenni, azóta pedig második hivatásomnak választottam a fizioterápiát, így már okleveles fizioterapeutaként is módomban áll segíteni társállataink gyógyulását.

Állatorvosként kiemelkedően fontosnak tartom a megelőzést, a fizioterápiás módszerek pedig nem csak betegségek, illetve műtét utáni rehabilitáció esetén hasznosak. Jelenleg három befogadott kutyussal élünk, Málna, Loki és Wix a mindennapjaim részeként jönnek velem dolgozni is, délutánonként pedig leggyakrabban terepfutni megyünk a környező dombokra-hegyekre, hétvégente kirándulni a családdal, nyaranta pedig úszni és SUPozni járunk délutánonként. Mivel mindegyik kutyusunknak van valamilyen mozgásszervi betegsége, első kézből tapasztaltam meg, hogy mennyire fontos a napi szintű mozgás és az aktív életmód, mindezeket a sporttevékenységeket nem tudnák olyan örömmel és vidáman végezni a kutyusaink, ha fizioterápiával és fittnessel nem tartanánk őket „karban”, nem fejlesztenénk őket.

Meggyőződésem, hogy az egészséges és hosszú élet egyik alappillére a mozgás, de a hosszantartó, fájdalommentes aktív életmódhoz sokszor muszáj négylábú társainknak is megtanítani a helyes lábhasználatot, a láb-tudatosságot, fejleszteni az egyensúlyérzéküket. Rendelőnkben, a Petlegio-Vetfizioban a déli pályaudvar mellett várom négylábú kis pácienseinket.